Historien om store bamser

Store bamser er en sød og kælen gave, der får enhver til at smile. De er en perfekt gave til babyer og børn, men er også gode at give som en forkælelse til voksne, der elsker deres lodne venner!

De første bamser blev lavet for over hundrede år siden, og de har været et populært samleobjekt lige siden. De betragtes ofte som et af de mest ikoniske legetøj nogensinde, og det er nemt at se hvorfor!

De er elsket af børn og deres forældre, og de er en fantastisk gave til enhver lejlighed. Du kan købe dem som fødselsdagsgaver, julegaver eller endda bare for at vise din kærlighed til en speciel person.

Disse bløde bamser er fyldt med højkvalitets, amerikansk fremstillet jomfru kvalitetsfyld, der er pudeblødt at røre ved. Fyldningen er en blanding af bomuld og polyester, så du kan være sikker på, at bjørnen får en blød, plys følelse.

Der findes flere forskellige slags bamser, men de fleste tænker på den klassiske Steiff-bamse, når de hører ordet “bamse”. Disse bamser er normalt lidt ældre og har karakteristiske træk som lange arme, rygpukler og halmfyld.

Tidligere bamser blev ikke lavet så store eller så bløde som dem, vi har i dag. Faktisk var de første Teddy Bears kun på størrelse med en sko. De var ikke lavet med samme type stof eller fyld, og potepuderne skulle være fremstillet af bomuld eller filt, da de ville blive slidt med tiden.

Men da bamseindustrien kom til USA, begyndte den at producere større og mere bløde bamser end før. I 1903 designede Richard Steiff en ny bjørnestil kaldet Bar 55PB. Den var så blød og yndig, at den hurtigt fangede.

I USA producerede mange forskellige producenter bamser i denne periode. Nogle af de mest populære mærker var Bing, Hermann, Merrythought og Knickerbocker.

De tidlige teddybjørne havde øjne med støvleknap, men i 1920’erne var glasøjne bredt tilgængeligt. I 1950’erne havde de fleste virksomheder taget plastikøje i stedet for.

I løbet af 1930’erne blev størstedelen af bamserne proppet med excelsior, som er træuld, der blev høstet fra kapoktræet. Men under Anden Verdenskrig begyndte syntetiske stoffer at dukke op på markedet.

Dette gjorde de bamser, der blev gjort mere overkommelige, og de var meget nemmere at producere. Til sidst begyndte bamsen at blive mindre populær og blev mindre eftertragtet. Nogle producenter laver stadig bamser, men produktionen af disse bamser er faldet de seneste år.

Historien om store bamser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top